På gång 2016

 

Då jag doktorerar i tillämpad etik på Linköpings Universitet sedan ht 2014 kommer aktiviteterna i filosofisk praxis vara lite färre än vanligt de kommande fyra åren. Dock är jag glad att återigen, tillsammans med Kalle Grill, kunna erbjuda vår nu årliga retreat på Mundekulla i Småland, Emmaboda. Dessutom har jag återupptagit filosofi caféerna på Dunkers Kulturhus i Helsingborg. De är kostadsfria och öppen för alla.

 

Läs mer om när var och hur filosoficafé på Dunkers här: https://dunkerskulturhus.se/event/filosoficafe-pa-dunkers/

 

Filosofiskt retreat med Kalle Grill och mig på Mundekulla 6-8 oktober 2017!

Under dessa dagar utforskar vi gemensamt i en inspirerande och stillsam miljö ett antal livsfilosofiska teman som Människans natur och Att förstå sin omvärld. Övningar och korta föreläsningar stimulerar till samtal och eftertanke, utan att förorda givna svar. Fokus ligger på rofull dialog i olika format. De natursköna omgivningarna inbjuder till möten med naturen och vår inre tankevärld. Retreaten riktar sig både till dig som inte har tidigare erfaranhet av filosofi eller filosofisk praxis, och till dig som arbetar med filosofi som akademiker eller filosofisk praktiker och vill fördjupa dina färdigheter i reflektion med andra. För mer info se:http://www.mundekulla.se/se/retreat/filosofi-retreat-24724741

 

Bokning på mail: retreat@tankereda.se. Pris: Retreatkostnad 2 500:- (Arbetslös el. heltidsstuderande 1 800:- ). Kostnad för mat och logi: Från 2100:- till 3000:- beroende på önskad standard samt om man väljer dubbelrum eller enkelrum.

Tid: 6/10 kl 15 till 8/10 kl 15.

 

Kursledning

Kalle Grill är doktor i filosofi och universitetslektor vid Umeå Universitet. Han är utbildad inom filosofisk praxis i Oslo och är verksam som samtalsledare och filosofisk rådgivare vid sidan av sitt arbete vid universitetet. Han medverkar återkommande i P1:s program Tankar för dagen. Läs mer om Kalle Grill på www.tankereda.se.

 

Tulsa Jansson är doktorand i filosofi vid Linköpings Universitet. Hon är utbildad inom filosofisk praxis vid flera internationella skolor och har grundat Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis. Tulsa har stor erfarenhet av att arbeta filosofiskt med grupper. Hon har skrivit boken Du har svaren - Filosofi till vardags.

 

Kalle och Tulsa är båda drivande inom filosofisk praxis i Sverige - en rörelse som främjar filosofiska samtal utanför den akademiska världen (www.filosofiskpraxis.org).

För anmälan, maila namn, boendealternativ och vilken adress du vill ha på fakturan så skickas det en faktura till dig via mail. Maila på retreat@tankereda.se. Det är först när du har betalat in avgiften som du är definitivt anmäld och försäkrad om en plats och det boende du har önskat (vi har ett tak på 24 deltagare och alla boenden finns i ett begränsat antal). Om du behöver avboka går det bra fram till 1a april och vi behåller då en bokningsavgift på 500:- (300:- för studerande/arbetslös) och skickar tillbaka resterande. Senare avbokning är bara möjlig om du eller vi hittar en annan person som kan ta din plats.

 

Alternativen för boende (som också finns på Mundekullas hemsida) är:

 

Enkelrum med egen wc/dusch 3000:-

Del i dubbelrum med egen wc/dusch 2700:-

Enkelrum med gemensam wc/dusch 2550:-

Del i dubbelrum med gemensam wc/dusch 2100:-

Del i medeltidsstuga med gemensam wc/dusch 2100:-

 

Kostnaden för kost och logi betalas på plats till Mundekullas personal. Denna kostnad tillkommer alltså till retreat-avgiften.

 

 

 

 

 

 

Filosofifestival på Filosofidagen 2014

Unescos Världsfilosofidag infaller tredje torsdagen i november. I år utökar vi till två dagar med föreläsningar och workshops på ABF-huset i Stockholm. Både akademiska och praktiska som filosofi med barn och filosofikaféer. Välkommen!

Att trimma sitt hjärnkontor

 

Filosofiska kaféer är ett avslappnat sätt att få hjärnjympa. Att öva sig på att tänka noga och upptäcka nya perspektiv.

Jämställdhet och könsroller

 

Är det värdefullt med jämställdhet? Vad innebär det att man är jämställd? Är könsrollerna en social konstruktion eller en realitet som man inte kan förneka? Ämne för filosofisk reflektion!

Filosofi i det offentliga rummet

 

Att filosofera tillsammans med främlingar skapar en känsla av gemenskap och nyfikenhet. Dessutom kan det ses som en del av folkbildning.

Här på Dunkers Kulturhus i Helsingborg.

Copyright PAW © 2013 . Tel: 0732-001200. Mail: tulsa@philosophyatwork.com. PAW innehar F-skatt.