Skrivet och ritat

 

2012 hade jag förmånen att få skriva en bok om filosofisk praxis - teori och praktik - på uppdrag av Brombergs bokförlag. Den heter "Du har svaren! Filosofi till vardags" och den rekommenderas bland annat på Filosofiska rummets (P1) lästipssida. Klicka här för att komma dit.

Recension av boken i Helsingborgs Dagblad av Carina Waern >>

Recension av boken i Svenska Dagbladet av Magnus Persson >>

 

Jag har också medverkat i två olika antologier under 2012 "Livskunskap för livskvalitet" om filosofi i skolan samt en jubileums skrift till Per Garthon om filosofi i politiken. Båda på Sevéus förlag. Jag tar skrivuppdrag, både kåserier och facktexter, och kan också illustrera vid förfrågan. Se exempel nedan.

Klicka här för att komma till Adlibris.se och här för Bokus.com där du kan köpa boken. Den finns också att låna på bibliotek och som e-bok och inläst.

Klicka här för smakprov ur min blogg >>

Kulturskribent Carina Waern, i HD:

"I sin pedagogiska, välskrivna bok pekar Tulsa på vilken stor roll filosofiska samtal – eller så kallades sokratiska dialoger där man bara talar om ”deltagare”, inte kunder eller patienter – kan spela inom sjukvård, äldrevård, kriminalvård och skolan. I Australien är sådana filosofiska samtal inskrivna i läroplanen."

Recention från Adlibris:

 

"Filosofi Fur Alle

Denna bok ger en handfast och rolig inblick i hur filosofins verktyg kan användas, och bör användas menar Jansson, i vår vardag. En teoretisk överblick paras med praktiska exempel och övningar klara att ta med sig in i arbetsgruppen, klassrummet eller till ett filosofiskt kafé. Jansson pendlar mellan teori och praktik på ett sätt som gör boken tillgänglig även för de som inte läst filosofi tidigare men ger även utmaningar för de som har akadeisk examen i filosofi. För, som Jansson skriver, att filosofera krävs främst mod, nyfikenhet och dialog, inte fackkunskap i filosofihistorien. Rekommenderas!

av BÅJ, 2013-02-11"

Copyright PAW © 2013 . Tel: 0732-001200. Mail: tulsa@philosophyatwork.com. PAW innehar F-skatt.